הובלה של גלילים אל האוניברסיטה וממנה תיעשה על פי "נוהל שינוע גלילי גזים" שהוכן על ידי משרד התחבורה (ראה נספח 2#).

יש לדרוש מספק הגז שהגלילים ישונעו אל הגורם המזמין ברכב שמתאים לשינוע חומ"ס ובכלובי מתכת, כאשר הגלילים קשורים ואינם מכים אחד בשני במהלך ההובלה.

בעת ההובלה על רכב, יש להקפיד על הפרדה בין קבוצות הסיכון, אך את הגזים האינרטים ניתן לשנע ביחד עם כל קבוצת סיכון אחרת.

אין להעביר גלילים ברכב פרטי. המשנע חייב להכיר את התכונות הכימיות של הגליל המשונע, את אמצעי המיגון הנדרשים ואת הוראות הפעולה במקרה של תקלה.

פגיעה פיזית בגליל עלולה לגרום להחלשתו, לכן יש לנהוג בגליל בזהירות מירבית. יש להגן על ברז הגליל ע"י כובע מגן שיהיה תואם לסוג התבריג שמצוי על צוואר הגליל ויוברג עד סוף התבריג. הכובע יושאר על הגליל עד שיהיה צורך להשתמש בתכולת הגז. אין לגלגל את הגליל על הקרקע ואין לגרור אותו. יש לשנע רק גליל אחד בכל פעם.

אין להרים הגליל ע"י אחיזה בכובע המגן, בעזרת מגנט קבוע או עם אלקטרומגנט. כמו כן, אין להשתמש בחבלים לקשירה והרמת הגליל.למרחקים קצרים, הגליל יועבר ממקום למקום בעזרת עגלת גלילים מתאימה בעלת 4 גלגלים, כאשר הגליל קשור היטב לגוף העגלה וכובע המגן מורכב על הברז.

במהלך השינוע ובהחלפת הגלילים בעמדת האספקה, יש לנעול נעלי בטיחות עם כיפת מגן מפלדה ולהגן גם על העיניים (משקפי מגן, מגן פנים שקוף מפוליקרבונט).

האתר עודכן בתאריך 19/09/17