הגזים ארוזים בגלילים ממתכת בגדלים ובצורות שונות. הגלילים עשויים בעיקר מפלדה אך יש כאלו שעשויים מאלומיניום. חלק מהגלילים מיועדים ללחצים נמוכים ואחרים מיועדים ללחצים גבוהים.

במעבדות משתמשים גם בגלילים קטנים מסוג "lecture bottle" וגזים רעילים ניתנים להזמנה רק בגלילים אלו. לגבי גזים מסוכנים אחרים (כגון: מימן), נפח הגליל מוגבל לפי היתר הרעלים של האוניברסיטה.

אין להשתמש בגלילים למטרה שונה משינוע והספקת גזים. אין לבצע שינויים ותיקונים לגליל הגז ולברז ויש להחזירו לספק לביצוע התיקונים.

אין להשתמש בכלי עבודה כדי לשחרר כובע המגן ש"נדבק" אל גוף הגליל ואינו מסתובב, פעולה זו יכולה לפתוח גם את הברז ולשחרר את הגז.

על צוואר הגליל מוטבעים חלק מהנתונים המפורטים להלן:
• תקן הייצור
• מספר סידורי
• סמל מסחרי של היצרן ו/או של המזמין
• תאריך הייצור (תאריך בדיקה הידרוסטטית הראשונה)
• כל התאריכים שבהם הגליל נבדק בבדיקה הידרוסטטית
• לחץ העבודה  המירבי
• שם הגז
• שם היצרן ו/או שם המזמין
• משקל הגליל (המיועדים לגזים מונזלים)

הגלילים נבדקים בבדיקה הידרוסטטית עם מים כאשר מיוצרים. רוב הגלילים נבדקים כל 5 שנים, גלילים עם גזים מאכלים נבדקים פעם בשנתיים וגלילים לגז אצטילן אינם נבדקים בגלל הקושי בהוצאת חומר המילוי מהגליל (נעשית רק בדיקה ויזואלית חיצונית).

בעת קבלת גליל למחסן או אזור העבודה, האחראי על המחסן או המזמין (חוקר או מנהל מעבדה) בודק שהגליל נושא תווית זיהוי ברורה עם כל הפרטים (שם הספק וכתובתו, הוראות בטיחות, סוג הגז והנוסחה הכימית, תאריך מילוי הגליל, תאריך בדיקה הידרוסטטית אחרונה).

האתר עודכן בתאריך 19/09/17