1. בכל מקרה של אירוע במעבדה (שפך, התזה, התלקחות וכדומה) יש להרחיק את הסובבים ולהודיע מיד למדריך. במידה והסיכון מתפשט בקצב מהיר, יש לפנות מיד את המעבדה.

2. במקרה חירום יש להודיע מיד למוקד הביטחון בקמפוס. בהודעה יצויין אופי האירוע, מיקום מדויק ושם האחראי למעבדה.

3. במידה ויש נפגעים, אחרי טיפול ראשוני במקום, יש לפנות לטיפול רפואי בבית החולים הקרוב.

4. טיפול ראשוני במקום, במגע של הגוף עם חומר כימי תלוי בסוג הסיכון:

א. במקרה של מגע חומר כימי או גוף זר עם העיניים, יש להזרים מים משוטף עיניים לתוך העין או העיניים שנפגעו, במשך 15 דקות לפחות.

ב. במקרה שחומר כימי נשפך על הבגדים או הגוף, יש להסיר כל פריט מזוהם ולשטוף במים, במקלחת חירום או מקור מים זורמים אחר, במשך לפחות 15 דקות.

ג. במקרה של מגע עם אבקת חומר כימי, יש להוריד את הביגוד המזוהם, ולהבריש את האבקה המצטברת מהעור (עם מברשת רכה). יש לשטוף את האזור הנגוע במשך לפחות 15 דקות.

ד. במידה והתלקח ביגוד או שיער של אדם, יש למנוע ממנו לרוץ. יש ל"חנוק" את האש ע"י גלגול על     הרצפה, או על ידי עטיפת האדם הנפגע בשמיכת כיבוי או פריט אחר.

5. במקרה של כוויה יש לשים קרח (ממים רגילים, אך לא במגע ישיר) על הכוויה ולפנות מיד לעזרה רפואית.

6. שימוש במטף כיבוי מותר רק למי שקיבל הדרכה. שימוש בזרנוק מים, לכיבוי אש אסור, פרט לשירותי כיבוי אש.

7. אין לכבות אדם בוער עם מטף כיבוי. יש לגלגל האדם על הרצפה עד לכיבוי הלהבות.