1 . אין לשאוב כימיקלים בפה, אלא אך ורק במתקן שאיבה מתאים.

2. יש לבדוק כלי זכוכית או פלסטיק לפני השימוש ואחריו, כדי לוודא שאין בהם סדקים, שברים, לכלוך או פגמים אחרים. אין להשתמש בכלי פגום.

3. כאשר מכניסים צינור זכוכית לתוך צינור גומי, פקק או פריט דומה, יש להגן על הידיים עם כפפה מתאימה (עבה) או מטלית. אם החיבור לא מתבצע בקלות יש להעזר במדריך; אין להשתמש בכוח.

4. יש לוודא לפני השימוש את התגובות האפשריות של החומר הכימי עם מים (לדוגמא, אסור שמתכות אלקליות יבואו במגע עם מים). סימן חומר מגיב עם מים: W

5. רחיצת כלי מעבדה בכיור תעשה רק אחרי טיפול והסרה של שאריות הריאקציה, לפי הוראות המדריך (לדוגמא, נטרול של חומצות או בסיסים, או סילוק של ממיסים למיכל המיועד לפסולת ממיסים).

6. בעת שימוש במשאבת וואקום יש להוציא את קצהו של צינור הפליטה מחוץ למעבדה (או אל תוך מנדף פעיל). יש לבדוק עם המדריך את סוג ומיקום מלכודת הגזים, אם במהלך הניסוי עלולים להפלט חומרים מסוכנים.