1. בסיום העבודה במעבדה, יש לנתק את האספקות השונות (כגון גז, מים וחשמל) מהמערכות והמיכשור, לפי הוראות המדריך.

2. יש להחזיר כימיקלים ומכשירים ניידים למקומם מיד אחרי השימוש.

3. יש לוודא שלא נשארו שאריות של כימיקלים על משטח העבודה או על הרצפה. יש לנקות כלים ומשטחים מזוהמים בהתאם להוראות המדריך .

4. יש לבצע טיהור (דקונטמינציה) של סביבת העבודה ושל אמצעי המגן האישיים, לפי הוראות המדריך. יש לשטוף את הידיים במים וסבון בסיום המעבדה.

5. במידה ונשפך חומר כימי בצורת נוזל או אבקה, יש להשתמש בערכות המיועדות לטיפול בשפך כימי, לפי ההנחיות של המדריך. יש למגן עצמך לפני השימוש בחומרי הניטרול והספיחה ולסלק  הפסולת לפי ההוראות.

6. יש לטפל בפסולת כימית לפי הוראות המדריך: לדוגמא, יש לנטרל פסולת חומצות/בסיסים; יש לסלק ממיסים אורגנים לתוך המיכלים המיועדים. אין לשפוך פסולת כימית או שאריות של ניסויים לכיור או למערכת מי לחץ.